Ваги для м`ясокомбінату
Наш сервісний центр обслуговує та ремонтує ваги для м'ясокомбінатів та ковбасних цехів близько 20 років. За цей час накопичений значний досвід експлуатації ваг, досвід ремонту та технічного обслуговування.
Історія експлуатації ваг на м'ясокомбінаті або у ковбасному цеху починається з покупки. Підходи до підбору та купівлі ваг можуть значно відрізнятися.
Варіанті вибору ваг для м'ясокомбінату
Варіант №1 — у підприємства є кошти, щоб відразу закупити максимально надійне та захищене обладнання. У цьому випадку, закуповуються ваги з нержавіючої сталі, з датчиками з нержавіючої сталі та максимальним захистом кабельної проводки, з'єднувальних коробок та ваговимірювального термінала. У такому варіанті ваги прослужать тривалий час, не вимагаючи технічного обслуговування та ремонту.
Варіант №2 — у підприємства коштів на закупівлю ваг з максимальним захистом мало.
У цьому випадку закуповуються ваги середнього класу захисту. Такі ваги гарантовано відпрацюють певний проміжок часу: рік, два або три. Потім необхідний капітальний ремонт або їх заміна.
За результатами такого досвіду експлуатації ваг багато клієнтів закуповують ваги з категорії «варіант №1».
Варіант №3 — ваги «одноразові». Це самий «китай-китайський» та дешевий варіант. Такі ваги має сенс купувати на короткий проміжок часу, для дуже короткого терміну експлуатації (він може бути 2-3 тижні). Ваги встановлюються на деякі ділянки виробництва або переділи для відпрацювання схем автоматизації обліку. Ваги категорії «варіант №3» не підлягають ремонту та не обслуговуються. Якщо вони виходять з ладу — в утиль. Такі ваги дешевше викинути та купити нові.
При формуванні парку ваг для м'ясокомбінату або ковбасного цеху важливо розуміти, що навіть най захищений варіант не дає 100% гарантії надійності роботи! Крім умов експлуатації (волога, пар, пил, агресивні рідини), на ваги буде впливати так званий «людський фактор». Діапазон впливу такого фактора дуже широкий. Датчики ваг виходять з ладу при ударах візками, рамами та навантажувачами.
При митті під високим тиском, деякі працівники примудряються залити навіть най захищені ваги. (Як в анекдоті про лісопильню, яка таки не впоралася зі сталевою рейкою…).
Ми рекомендуємо формувати у себе на підприємстві підмінний фонд ваг та запасних частин на плановій основі. Для «палких» ділянок виробництва повинно бути передбачено резервування по вагах та запасних частинах.
З широким асортиментом ваг ви можете ознайомитися на сайті наших партнерів — ваги платформні від компанії «Автовес».